Välkommen till Svärdlången 7

Föreningen i hjärtat av Årsta

Svärdlången 7

Hej och varmt välkommen till Brf Svärdlången 7 som ligger mitt i hjärtat av centrala Årsta, ett stenkast från kulturmärkta Årsta Torg med Folkets Hus och Bibliotek. Runtomkring finner du ett utbud av småbutiker, matbutiker och restauranger. Härifrån tar du dig till Gullmarsplan på några minuter med Sveriges turtätaste busslinje 160 , se www.sl.se Du har även Tvärbanan samt Pendeltåget i Årstaberg som ytterligare kommunikationsmedel.

Närmaste förskola finner du på andra sidan gatan (från Skedviksvägen 1 sett), Årstaskolan åk 0 – 9 på någon minuts promenadavstånd men det finns flera förskolor och skolor i Årsta och dess närhet. För att inte glömma naturen så har du Årstaskogen med promenadstråket längs Årstaviken i din närhet med koloniområden och båtklubbar.

Om föreningen

Byggnationen av fastigheterna, som idag tillhör föreningen, påbörjades i mitten av 1940-talet för att stå klara tre år senare. Lägenheterna ombildades till bostadsrätter 1999.

Föreningen består av 4 fastigheter, två femvåningshus med hiss, vind och källarförråd samt två låghus om tre våningsplan med källarförråd. Cykel- och barnvagnsförråd samt tvättstugor finns i samtliga fastigheter med moderna maskiner. Fördelning: 71 bostadsrättslägenheter, 6 hyreslägenheter och 9 lokaler med hyresrätt.

Utförda renoveringar
Rörstambyte 2000
Elstambyte 2000
Fönster 2003
Hissar höghusen 2009
Portar höghusen 2009
Fasad, tak, vind, balkong 2010-2011

På sommaren finns en gemensam grill med sittplats till förfogande, vintertid används backen mellan husen flitigt av områdets barn som pulkabacke.

Bredband via Ownit